So you think you’re kinky

Je denkt dus dat je “kinky” bent. Of je zoekt om een andere reden informatie over SM, BDSM, Kink of hoe je het verder ook wil noemen. En op de een of andere manier ben je op deze site gestuit. Welkom! Deze website is een poging om min of meer objectieve informatie over SM in begrijpelijk Nederlands voor iedereen gratis beschikbaar te maken.

Wat is SM eigenlijk?

Afbeelding George Topfer (van wikimedia commons, public domain)

Tsja, eh, er is niks waar SM’ers zolang over kunnen discussieren als over vragen als wat SM is, wat het verschil met BDSM is, of er wel een verschil met BDSM is, of SM wel of geen seks is, of activiteit X wel of geen SM is en of Jan en Truus wel echte SM’ers zijn. Deze vragen zijn voor nu eigenlijk helemaal niet zo relevant (we besteden er wel aandacht aan onder “controverses”). Waarschijnlijk heb je door aandacht voor SM in de media, het internet, en je eigen fantasie best wel een beetje een idee wat SM zou kunnen zijn. Je hebt vast weleens gehoord van Meesters en slavinnen, zwepen, kaarsvet, bondage, spanking en rollenspellen. En misschien ook wel van luierfetisjisten, plasseks, of shibari, electroplay, naaldenspel, vernedering, D/s/relaties of erotische hypnose. Dit zijn allemaal dingen die onder SM kunnen vallen, maar er zijn er nog veel meer.De meeste zijn onder te brengen onder letters van BDSM: Bondage en Discipline (BD), Dominantie en onderdanigheid (DS) en Sadomasochisme (SM). Als je ze tenminste beperkt tot partners die daar mee instemmen.

Wat vooral belangrijk is, is het volgende: Geen één SM’er houdt van al deze dingen. Sommigen houden maar van één ding, anderen van een paar, en sommigen van heel veel. Als er dus in het rijtje hierboven dus dingen staan die je helemaal niks lijken, geen nood. Zoveel SM´ers, zoveel voorkeuren. Laat je niks opdringen.

Zie ook: Controverses: SM, BDSM & WIITWD

Deze site

Als er maar een of een paar van dit soort dingen zijn die je aanspreken, dan is dit een site voor jou. We hopen je op deze site vooral een beetje wegwijs te maken is SM-land. Onder het kopje “So you think you are kinky” gaan we in op wat algemene basisprincipes, het vinden van een partner en hoe je kunt beginnen met SM.

Onder “Basics” introduceren we een aantal basistechnieken die door veel SM’ers weleens gebruikt worden. Bondage, zwepen, spanking, rollenspel, dat soort dingen. Dingen waar je ook redelijk veilig zelf mee kunt experimenteren.

Onder “Haute Cuisine” gaan we in op wat meer complexe spelvormen waar je wat meer kennis voor nodig hebt en beter niet zomaar mee kunt gaan experimenteren.

Partytime geeft een beeld van wat je kunt verwachten als je naar SM-feesten zou gaan, en wat er van jou verwacht wordt. Van bandeloze orgies tot verenigingsbijeenkomsten en alles er tussenin.

Een aantal van de eeuwige discussiepunten komt aan bod onder “controverses”. Is SM sex? Is SM veilig? Hier bespreken we de issues die we in de meeste teksten op deze site zo veel mogelijk proberen te vermijden.

 

Comments are closed.