TPE

TPE is de afkorting voor Total Power Exchange. Een kleine groep SM’ers gaat nog een stapje verder dan 24/7 en probeert het leven zodanig in te richten dat echt alle macht wordt overgedragen aan de dominant. Je kunt je natuurlijk afvragen of dat juridisch echt mogelijk is, maar in de belevingswereld van deze groep is het doorgaans echt helemaal echt.

Dat betekent dus dat in theorie de dominant alles beslist. In de praktijk wordt de soep niet zo heet geheten als ie wordt opgediend. De dominant weet best dat ie geen beslissingen moet nemen die heel slecht zijn voor zijn sub (don’t break your toys!) en bovendien heeft een dominant ook maar beperkt tijd voor het regelen van het leven van zijn sub.

Toch kan zo’n relatie wel degelijk heel diep gaan. Als je lang in zo’n relatie zit kan er dan ook een sterke afhankelijkheid ontstaan. De sub is dan helemaal niet meer gewend om zelf beslissingen te nemen. Het kan dan ook moeilijk zijn om uit zo’n relatie te stappen, en meestal zal de sub bij het beëindigen van de relatie enige tijd nodig hebben om weer op eigen benen te leren staan. De dominant of een andere vriend kan hier soms bij helpen. Het aangaan van zo’n relatie is dus een behoorlijk zware verantwoordelijkheid!

Comments are closed.