Electro

Met electro kun je op veel manieren bezig zijn, de ene uiteraard wat veiliger dan de andere. Zo nu en dan komen er mensen in het nieuws die met een 220V stroomkabel hebben gespeeld, en dat is meestal omdat een van beide dan dood is. Slecht idee dus. Hier en daar kom je op internet ook sites tegen die uitleggen hoe je je stereotoren voor electroplay kunt gebruiken, maar ook dat is niet bepaald zonder risico’s.

Afbeelding: Guilty (CC-by-sa)

Om te beginnen is het verstandig om electrospeelgoed te gebruiken dat bedoel is voor menselijk gebruik. Een goed voorbeeld hiervan zijn tens-units die in de meeste seksshops verkrijgbaar zijn. Deze werken op batterijen, kunnen verschillende pulsen afgeven, zijn eenvoudig te bedienen, en je kunt er van allerlei sextoys voor aanschaffen die je erop kunt aansluiten (varierend van tepelklemmen tot anaalpluggen).

Bij electrospeelgoed is het van belang of je spulletjes unipolair of bipolair zijn. Bij een bipolair speeltje zit de plus en de min op hetzelfde dingetje, zodat de stroom in principe maar door een klein deel van je lichaam gaat. Bij unipolaire speeltjes heb je op een klemmetje de plus, en op een andere klem de min. De stroom loopt dan van de ene klem naar de ander (en zou je die op twee tepels zetten, loop je dus het risico dat de stroom via je hart loop, slecht idee). Bij unipolaire speeltjes dus extra goed opletten.

Vroeger hoorde je vaak bijna als een mantra “geen electro boven de gordel”. Dat is een beetje onzin. Als je weet waar je mee bezig bent kun je best met (bipolaire) electro-tepelklemmen spelen. Maar eh, lees de disclaimer van deze site nog wel even door, en als jij of partner hartklachten heeft, is het misschien verstandig om eerst even met de arts te overleggen!

Afbeelding: Wikimedia commons, public domain

En ander populair electrospeeltje is de violet wand, deze creëert een schok tussen het apparaat en de huid, zodat je hem dynamisch over het lichaam heen kunt gebruiken. Hou er rekening mee dat er behalve speciaal voor SM geschikte violet wands ook wat oudere, minder veilige exemplaren verkrijgbaar zijn.

Voor de huis-tuin-en-keuken SM’ert is er uiteraard de electrische vliegenmepper. Ook deze wordt vaak igebruikt door sm’ ers, hoewel er op de verpakking uiteraard staat dat ze niet voor gebruik op mensen bedoeld zijn. Met een beetje googlen kun je ook nog wel achterhalen hoe je zo’n mepper flink kan opvoeren.

Comments are closed.