Naalden

Afbeelding: Guilty (CC-by-sa)

Naalden, sommige mensen houden ervan, sommigen gruwelen ervan. En heel veel mensen zijn er bang voor. Toch kun je er wel redelijk veilig mee spelen.¬†Zoals met veel technieken voor de gevorderde sm’er is het wel verstandig om iemand te zoeken die er wat ervaring mee heeft, en die je kan helpen

Veel mensen houden het bij naalden die een stukje door de huid gaan (erin, een stukje onder de huid door en er weer uit). Anderen gaan verder en steken naalden door tepels, eikels, ballen of andere gevoelige lichaamsdelen. Daarbij moet je wel bedenken dat je lidtekenweefsel kunt veroorzaken, dus heel vaak naalden door dezelfde tepel is misschien niet heel verstandig.

Materiaal

Afbeelding: William Rafti (CC-by)

Welke naalden gebruik je voor naaldenspel? De meeste mensen gebruiken (steriele!) injectienaalden. Deze zijn in verschillende diktes verkrijgbaar (dunnere doen in principe minder pijn). Naalden kun je bij sm-winkels kopen, maar ook bij de meeste apotheken (al loop je het risico dat ze willen weten waarvoor je ze nodig hebt). Daarnaast raden sommige deskundigen aan om eerst de huid te ontsmetten, bijvoorbeeld met alcoholdoekjes.

Daarnaast is het verstandig om handschoenen te dragen, zeker als je met andere mensen dan je eigen partner speelt. Bij naaldenspel kan immers bloed vrijkomen, en dat betekent eenr isico op HIV en andere SOA’s! Het is daarom ook van belang dat je je naalden veilig afvoert. Het kan handig zijn om een zeiltje onder je spel te leggen, zodat je vallende naalden makkelijk terug kunt vinden, en na gebruik stop je je naalden veilig in een naaldencontainer (ook verkrijgbaar bij de sm-shop of de apotheek) zodat ook de vuilnisman zich er niet aan kan prikken.

Shoppinglist

  • Naalden
  • Naaldencontainer
  • Alcoholdoekjes
  • Handschoenen

Comments are closed.