Zwepen

Als er iets met BDSM geassocieerd wordt, zijn het wel zwepen. Van zachte floggers tot bullwhips, van fietsbandzweepjes tot gootsteenketting. Ze worden gebruikt voor straf, voor lekker, of gewoon om stoer aan je broek te hangen.

Opletten

Met zwepen moet je wel een beetje opletten wat je doet. Je kunt het beste het gezicht, gewrichten, de nek, de nieren en de ruggengraat vermijden. Voor de zekerheid. Natuurlijk maakt het materiaal van je zweep daarbij ook uit. Sla je met een lichte zweep een keertje mis, is er waarschlijk weinig aan de hand, maar met een zwaardere flogger of single tail is wel uitkijken. met een bullwhip kun je iemand gemeen openhalen of een oog uit de kas slaan.

Let er ook op dat je zweep niet “omslaat”. Daarmee wordt bedoeld dat de puntjes van de zweep om het lichaamsdeel van keuze heen slaan, bijvoorbeeld over de schouders of om de taille. Dit doet meer pijn dan gewoon slaan, en kan onbedoeld gevoelig plekjes raken. Het kan waarschijnlijk niet zo heel veel kwaad, maar veel subs ervaren het niet als bijster aangenaam.

Begin dus rustig. Vroeger zij men wel: eerst een paar maanden oefenen op een opgehangen krant of een ballon. Beetje onzin was dat wel, maar even aftasten hoe een zweep in de hand ligt en wat gevoel voor de lengte krijgen kan zeker geen kwaad.

De ene zweep is de andere niet

Probeer het liefst wat verschillende soorten zwepen uit. Sommige zwepen geven een meer doffe impact, andere een fellere, meer bijtende pijn. Naast het soort materiaal is daarbij ook de dikte van de slierten relevant (waarbij dunnere slierten meestal een fellere pijn geven, en dikkere slierten een doffere). Het is hierdoor niet altijd op het oog te voorspellen hoeveel en wat voor soort pijn een zweep doet. Uitproberen biedt uitkomst.

Doe het zelf

Eenvoudig een zweep maken? Neem een oude (of nieuwe) fietsband en plak of spijker die op een afgezaagd stukje bezemsteel. Knip de fietsband in dunnere of dikkere reepjes en je eerste zweep is een feit. Misschien niet de mooiste, maar prima om mee te beginnen, en door de dikte van de stroken te varieren, kun je ook nog met verschillende soorten pijn experimenteren.

Slagtechniek

Er zijn verschillende slagtechnieken, maar die zijn lastig uit te leggen. Kijk de kunst af van anderen, en vraag desnoods iemand of hij je wil leren slaan. De meeste zweeperts zullen gevleid zijn, en je met plezier hun favoriete technieken laten zien.

Comments are closed.