S/stotteren

Zo nu en dan kom je M/mensen tegen op het net, die I/iedereen aanspreken met een Hoofdletter-slash-kleineletter en dat ook met alle verwijzingen naar P/personen doen. Z/ze doen dit uitermate consequent. Dit wordt soms ook wel S/stotteren genoemd, wat verder op geen enkele wijze lullig bedoeld is richting mensen die stotteren.

Dit gebruik is afkomstig van chatboxen. Het is online op veel plaatsen gebruikelijk dat dominanten hun naam met een hoofdletter schrijven en onderdanigen met een kleine letter. S/stotteren trekt dit door naar verwijzingen. Elk woord dat verwijst naar een P/persoon of P/personen wordt met een hoofd- en een kleine letter geschreven. De S/schrijver geeft hiermee aan zich zowel tot de dominanten als onderdanigen te richten.

Op sommige plaatsen is dit gebruik door de B/bezoekers min of meer verplichte kost. Op de meeste andere plaatsen wordt het door de G/gasten strontirritant gevonden omdat het behoorlijk vervelend leest. Geen S/stotteren gebruiken op een plek waar dat gebruikelijk is, of wel S/stotteren gebruiken op een plek waar dat niet gebruikelijk is kan dan ook behoorlijk wat irritatie wekken. En als I/iemand het Z/zichzelf heeft aangeleerd, kan het nog wel eens moeilijk zijn om het even te laten.

Advies: Hou J/je aan het lokale gebruik. In discussie gaan over S/stotteren heeft meestal geen zin. Als J/je met het lokale gebruik niet kan leven, zoek dan een andere plek op het net die beter bij J/je past.

Comments are closed.