Spel!

En dan je eerste spel. Je hebt je goed voorbereid, informatie verzameld, stopwoorden afgesproken, een uitgebreide checklist doorlopen, en dan?

KISS

Oftewel “keep it simple, stupid”. De verleiding is groot om in een sessie al die dingen waarover je hebt gefantaseerd waarheid te laten worden. Maar dat gaat niet werken. Als dominant kun je beter een paar dingen uitzoeken om mee aan de slag te gaan. En kies daarbij ook dingen uit waar je je redelijk gemakkelijk en zeker bij voelt. Als je nog niet zo goed met zwepen overweg kan, kun je die kont ook prima onderhanden nemen met een pollepel. Als je niet kunt knopen, kun je beter boeien gebruiken. In zijn algemeenheid: je kunt beter iets simpels doen dat goed gaat dan iets moeilijks dat op gestuntel uitloopt.

Omgekeerd moet je als sub dus ook niet teleurgesteld zijn als dat eerste spel niet al je diepste wensen vervult. Een dominant, zelfs een ervaren dominant, is ook maar een mens.

Zorg er ook voor dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt die bij je spel horen. Zorg dat je iemand snel los kan maken als er iets is, hou een telefoon bij de hand om hulpdiensten in te kunnen schakelen, maar zet hem wel op stil, weet waar de verbandtrommel ligt (overweeg ook eens een ehbo-cursus te volgen) en zorg dat je schoonmoeder niet onverwacht de kamer binnen komt lopen. Blijf ook bij je partner in de buurt tijdens spel, zeker als je partner machteloos is.

Aftercare

Wees er voor elkaar na het spel. SM kan een behoorlijke emotionele impact hebben. Zowel sub als Dom kunnen in een lichtere of diepere trance raken (subspace/Domspace), en na afloop behoefte hebben om gewoon even te knuffelen. Geef je sub na afloop bijvoorbeeld een lekker warm dekentje, of een glaasje water, of gewoon een goede knuffel. Of niet, als je sub dat liever niet heeft. Napraten, of het spel evalueren kan ook belangrijk zijn, maar kan ook later. Meestal is eerst even lekker outspacen de eerste prioriteit.

Comments are closed.