Reacties

Wil je reageren op deze site? Hieronder zijn comments welkom. Je moet je wel even registreren om te kunnen reageren. We behouden het recht voor om onbeschifte of discriminerende comments weg te halen, maar we behouden ons ook het recht voor om suggesties over te nemen in de teksten op deze site.

Wil je ons prive benaderen, mail dan de redactie.

2 Responses to Reacties

 1. Akahige says:

  Hoi.

  Goede zaak, eindelijk een how-to-site met een nuchtere tone of voice die vermijdt om zich te afficheren als De Echte Manier Met Hoofdletters.

  Ik wilde reageren op de verhandeling over electro:

  Bij electrospeelgoed is het van belang of je spulletjes unipolair of bipolair zijn. Bij een bipolair speeltje zit de plus en de min op hetzelfde dingetje, zodat de stroom in principe maar door een klein deel van je lichaam gaat. Bij unipolaire speeltjes heb je op een klemmetje de plus, en op een andere klem de min. De stroom loopt dan van de ene klem naar de ander (en zou je die op twee tepels zetten, loop je dus het risico dat de stroom via je hart loop, slecht idee). Bij unipolaire speeltjes dus extra goed opletten.

  Wegens het risico bij het hart maak ik met electroplay gebruik van bipolaire rubberen cups voor bij de borsten/tepels. Dit werkt prima, al is het alleen maar wegens het vertrouwen dat ik door bipolair speelgoed de risico’s verminder.

  De pest met electro is echter dat ik in de scene altijd tegenstrijdige meningen heb gehoord over de veiligheid hiervan. Ik heb me wel eens laten vertellen door iemand dat unipolaire klemmen op tepels lang niet zo gevaarlijk is als gezegd wordt, omdat de stroom tussen de polen niet diep genoeg het lichaam in gaat om het hart te bereiken. Dit iemand was niet een of andere foute malloot op een uithoek van Fetlife, maar een gediplomeerde fysiotherapeute die vanuit haar beroep regelmatig met electrostimulatie werkte. Tegelijkertijd heb ik van fysiotherapeutes in opleiding juist weer gehoord dat hen geleerd wordt juist goed uit te kijken met unipolaire patches in de buurt van het hart. Wie heeft er hier gelijk?

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het verleden wel eens unipolaire patches heb geplaatst op de tepels van subs. Iedereen heeft het overleefd. Echter, ik heb niet voor niets bipolaire cups aangeschaft voor dit soort spel en voel me daar een stuk prettiger bij. Voorkomen is beter dan genezen.

  Wat ik verder op electroplay heb aan te vullen en wat ik een beetje mis in het verhaal is het verhoogde risico voor mensen met hartritmestoornissen. Ik zou dit soort spel niet doen met mensen die een medische geschiedenis hebben met betrekking tot hun hart. Over het algemeen hebben electro-speeltjes echter ook een handleiding waarin hiervoor gewaarscuwd wordt, dus zou ik vooral aanraden dat goed door te nemen.

  • admin says:

   Tsja, Akahige, wie heeft er gelijk? Ik zou het je niet met 100% zekerheid durven zeggen. Stroom neemt de weg van de minste weerstand, en dat is niet per se de kortste weg. Ik denk dat de kans dat de stroom door je hart gaat met unipolaire klemmen op je tepels klein is, maar geen nul. Dus waarom zou je als er ook bipolaire klemmen bestaan?

   Goed punt van de hartklachten. Ga ik toevoegen.

Leave a Reply