Een partner

Als je informatie hebt verzameld en een beetje een idee hebt wat je zou willen doen met SM, komt waarschijnlijk het moment dat je op zoek gaat naar iemand om mee te experimenteren. Misschien is dat je eigen levenspartner waar je al jaren mee samen bent, misschien zul je op zoek moeten naar een partner die dezelfde interesses heeft als jij.

Je eigen partner

Misschien heb je al een vaste relatie. De vraag is dan: deelt je partner je interesse in SM?Als je op zoek bent gegaan naar informatie nadat je samen op het idee bent gekomen dat SM weleens leuk zou kunnen zijn, is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je zelf op tot die conclusie bent gekomen kan het een eng moment zijn om dat met je partner te bespreken. Veel tips daarvoor kan ik je niet geven. Ik ken je partner tenslotte niet. Wel kan ik je vertellen dat SM-gevoelens niet vaak “overgaan”. Je kunt ze natuurlijk wegstoppen, maar je zult waarschijnlijk altijd het verlangen naar SM houden. Maar of je het wel of niet met je partner bespreekt, blijft je eigen keus.

Zoek wel naar een goed moment om het over zoiets te hebben. Wees er ook op voorbereid dat je partner een raar, verwrongen beeld van SM kan hebben omdat hij of zij tien jaar geleden misschien een aflevering van Jambers of Seks voor de Buch heeft gezien. Misschien denk jij bij het woord SM aan sjaaltjes en blinddoeken, en je partner aan vleeshaken en naalden door je balzak. Je zult dan eerst wat uitleg moeten geven over wat SM voor jou precies is en wat jij graag zou willen. Als je partner SM in eerste instantie afwijst, zou je ook kunnen informeren wat voor “kinky seks” wel acceptabel zou kunnen zijn.

Als je partner open staat voor SM ben je er overigens nog niet. Je zult nog steeds het gesprek moeten aangaan over welke dingen jullie allebei leuk vinden, en in welke rolverdelingen jullie zouden willen gaan experimenteren. Voor het zelfde geld zijn jullie allebei sub of dominant! Praat dus met elkaar over jullie fantasieĆ«n en kijk of er “common ground” is. Zo ja, ga dan gewoon lekker experimenteren, er zijn genoeg niet al te gevaarlijke vormen van SM om mee te beginnen.

Als je partner niet open staat voor SM, als jullie andere voorkeuren hebben, of dezelfde rol ambiƫren, is er een probleem. Globaal zijn er dan vier oplossingen denkbaar:

  • Je gaat – met toestemming van elkaar – op zoek naar andere partners om je SM-behoeften mee te vervullen;
  • Je gaat – zonder toestemming van elkaar – op zoek naar andere partners om je SM-behoeften te vervullen;
  • Jullie gaan uit elkaar;
  • Jij (of jullie) stoppen je SM-gevoelens weg.

Deze keuze kunnen jullie alleen zelf maken.

Op zoek naar een partner

Afbeelding: Paulo Juntas (CC-by-sa)

Als je nog single bent heb je dus geen partner om je SM-gevoelens aan op te biechten, en hoef je met niemand rekening te houden in het uitpluizen van je gevoelens. Je kunt gericht op zoek naar iemand met dezelfde gevoelens als jij (en dat geldt natuurlijk ook voor wie buiten zijn vaste relatie op zoek gaat, al dan niet met toestemming van zijn partner). Maar ook dat is niet altijd even makkelijk. Vooral niet voor alleenstaande onderanige mannen en voor alleenstaande dominante vrouwen. Van de eerste groep zijn er verhoudingsgewijs veel, waardoor het moeilijk is om op te vallen. Van de tweede groep verhoudingsgewijs weinig, waardoor ze vaak overspoeld worden met aandacht.

In zijn algemeenheid geldt denk ik dat het nog het makkelijkst is om een partner te zoeken binnen je opgebouwde netwerk. Als mensen je al kennen, heb je veel meer kans dat daar iemand met interesse tussen zit, dan wanneer je en contactadvertentie plaatst. Ook hier is het dus weer van belang dat je dat netwerk opbouwt en onderhoudt. Maar als je hier niemand in vindt, kunnen contactadvertenties en het bezoeken van feesten een hulpmiddel zijn bij het vinden van een partner.

Contactadvertenties

Afbeelding Thomas Hobbs (Wikimedia Commons, CC-by-sa)

Er zijn geen eenduidige richtlijnen voor het schrijven van een contactadvertentie. In zijn algemeenheid geldt wel dat “ik zoek strenge meesteres, ben onderdanige totaalslaaf” het niet gaat doen. Je zult echt iets meer over jezelf moeten vertellen. En daarbij bedoel ik niet alleen over wat je aan SM zoekt, maar vooral ook over wie jij bent. De meeste mensen zijn niet op zoek naar een slavin of een Meester, maar vooral naar een mens om een leuke tijd mee te hebben.

Bij het aangeven van je wensen op SM gebied doet zich bovendien een dilemma voor. Heb je te weinig wensen, dan vindt men je al gauw niet interessant, een “deurmat”, of wanhopig. Heb je teveel eisen, dan ben je op zoek naar “u vraagt wij draaien”. Het is dus belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Als je dat netwerk hebt opgebouwd, is het altijd een goed idee om eens wat mensen om feedback op je concept-advertentie te vragen.

Stel jezelf ook niet (veel) mooier voor dan je bent. Meestal val je daarmee toch zo door de mand. Wees liever jezelf, en authentiek. Geef je ad iets persoonlijks mee, waardoor jij opvalt!

Feesten

Feesten bezoeken kan ook helpen. Ten eerste zijn feesten goede plaatsen om aan je netwerk te werken, maar bovendien zijn er ook vaak mensen die te porren zijn voor casual spel. Let daarbij wel op de sociale omgangsvormen. Subs zitten meestal niet te wachten op iemand die ze van begin af aan probeert te domineren, dominanten hebben vaak geen zin in voetvegen die al kruipen voor ze zich hebben voorgesteld. Ook hier geldt: leer mensen eerst een beetje kennen, en pols dan of ze misschien zin hebben om te spelen.

Onder “Partytime” vind je meer informatie over de verschillende soorten feesten en meetings, en de daarbij horende gedragsnormen. Kies een feest dat bij je past en waar jij je thuisvoelt.

 

Comments are closed.