Now what?

Je bent dusĀ  kinky. Je hebt deze site gevonden, en je vraagt je af “wat nu”? Drie dingen die je verder op weg kunnen helpen zijn: informatie verzamelen (ben je al mee bezig), een netwerk opbouwen, en uitpuzzelen wat je nu eigenlijk wil.

Informatie verzamelen

Er is veel informatie op internet te vinden, maar die is van erg wisselende kwaliteit. Het is dus vooral van belang dat je als je ergens echt iets over wil weten, meerdere bronnen raadpleegt. Ook deze site is niet perfect. Een overzicht van (goede) sites geven is onbegonnen werk. Google is dus je vriend. Maar denk er ook eens aan om je in te schrijven bij internet fora op het gebied van BDSM. Die hebben het voordeel dat “slechte informatie” vaak snel gecorrigeerd wordt en je kunt er gewoon je eigen vraag stellen. Goede fora voor beginnende (en gevorderde) SM’ers zijn onder andere Wandering Spirits en Fetlife en specifiek voor jongeren SamariuM.

Een andere bron van informatie is het volgen van workshops. Ook hier is echter wel kaf onder het koren, en als beginner is het niet altijd makkelijk in te schatten of iemand die een workshop geeft, wel echt zo deskundig als hij of zij zich voordoet. Als je twijfelt, informeer dan gewoon eens op een forum naar de reputatie van de expert.

Sommige feesten hebben naast workshops ook demo’s of shows waarbij – vaak spectaculaire – technieken worden gedemonstreerd. Deze kunnen een bron van inspiratie zijn, maar bedenk wel dat deze mensen vaak al jaren bezig zijn met “hun” ding, en dat het doorgaans niet verstandig is dit zonder verdere uitleg en oefening na te doen.

Een netwerk bouwen

Een bijkomend voordeel van fora is ook dat je er niet alleen informatie vindt, maar ook mensen. Mensen aan wie je vragen kunt stellen, bij wie je je positieve of negatieve ervaringen kwijt kan, en die – zeker als je met wat heftigere dingen aan de slag gaat – soms een broodnodige reality check kunnen zijn. En met wie je vaak ook even kunt babbelen over de deuk in je auto, de vlekken in je gordijnen, of je vakantiestress. SM’ers zijn tenslotte net gewone mensen.

Als je je inschrijft op een forum, kan het meestal geen kwaad om even een paar dagen de kat uit de boom te kijken voor je iets gaat posten. Even de sfeer opsnuiven, zeg maar. Het is ook aan te raden de forumregels een keer door te lezen, en je vraag op de juiste plek op het forum neer te zetten (of even te zoeken of je vraag al eerder is besproken). Een voorstelpostje (in het daarvoor bestemde bordje of topic) wordt ook vaak wel gewaardeerd. Het plaatsen van contactadvertenties – behalve daar waar expliciet toegestaan – is meestal niet zo’n goed idee (ook niet in je voorsteltopic). Zie het maar zo: als je een kroeg binnenstapt, roep je toch ook niet als eerste “wil er iemand met me neuken?”

Behandel mensen op fora en chatboxen in de eerste plaats als mens. Gelijk mensen proberen te domineren of gelijk gaan kruipen wordt vaak niet gewaardeerd, en kan hier en daar zelfs direct tot een ban leiden.

Real life ontmoetingen zijn natuurlijk ook een manier om aan je netwerk te bouwen. Daarbij hoef je niet gelijk aan heftige speelfeesten te denken (mag natuurlijk wel), maar er zijn hier en daar ook munches in gewone horecagelegenheden, en op fora worden vaak huiskamermeetings georganiseerd, varierend van housewarmings en oudejaarsavondfeestjes tot ‘s zomers een terrasje pakken. Nieuwelingen worden hierbij vaak warm onthaald. Ook voor je mede-forummers is het leuk om een gezicht op jouw naam te kunnen plakken.

Uitpuzzelen wat je wil

Vroeg of laat, maar meestal voor je gaat experimenteren, komt dan de vraag wat je nu eigenlijk wilt. Niet alleen in de zin van welke dingen je wel of niet leuk vindt, want dat is vaak juist een kwestie van uitproberen, maar vooral ook aan welke kant van de zweep je nu eigenlijk wil staan. Ben je Dom(inant), en wil je mensen slaan, vernederen, vastbinden, etc. of wil je dat eigenlijk liever ondergaan, en ben je “sub”? Niet dat je daar trouwens per se tussen hoeft te kiezen. Er zijn ook switches die het allebei doen, en dat is zeker onder de huidige generatie SM’ers gewoon geaccepteerd. Maar het kan geen kwaad om even over na te denken, al is het maar over waar je het liefst het eerst mee gaat experimenteren. Een checklist kan hierbij helpen, net als de informatie die je hebt verzameld.

En als je dat weet, komt waarschijnlijk het moment dat je op zoek gaat naar… een partner.

Zie ook: Controverses: Switches

 

Comments are closed.